• telefonszám +36 70 775 9595

  • Emailinfo@villamjogsi.hu

  • Cím1112. Budapest, Budaörsi út 1092/6. hrsz.

Elsősegély oktatás

A jogosítvány megszerzéséhez mindenki számára kötelező az elsősegély vizsga elvégzése abban az esetben, ha jogosítványra jelentkező még nem rendelkezik más típusú jogosítvánnyal, vagy meglévő jogosítványát 1984 előtt szerezte meg. Autósiskolánk rendszeresen szervez elsősegély tanfolyamot, melynek segítségével Ön is biztos tudással indulhat neki az elsősegély vizsgának.

Az elsősegély tanfolyam nem feltétele a jogosítvány tanfolyamnak, azzal párhuzamosan is végezhető.

A tanfolyam 4 órát vesz igénybe, a díja 10.000 Ft. A 8.200 Ft vizsgadíjat a tandíj nem tartalmazza.

Mit kell tudni az elsősegély tanfolyamról?

A vezetői engedély megszerzésének okkal feltétele az elsősegély vizsga, hiszen egy-egy közúti baleset alkalmával kiemelkedően fontos, hogy az ember képes legyen gyorsan cselekedni. Az elsősegélynyújtás alapjai életet menthetnek, így elengedhetetlen, hogy a tananyagot minden jogosítványra jelentkező maradéktalanul megtanulja és tudását a gyakorlatban is képes legyen alkalmazni.

Oktatási anyagunkat úgy állítottuk össze, hogy a kurzuson résztvevők könnyen megérthető gyakorlati példákon keresztül szerezhessék meg az elsősegélynyújtáshoz elengedhetetlen ismereteket. A kurzus az összes fontos szituációra kitér, és a vizsgán gyakran előforduló problémákkal kiemelten foglalkozik.

Miért érdemes jelentkeznie tanfolyamunkra?

  • Nálunk felkészülhet a legfontosabb elsősegély nyújtási helyzetekre és az ilyen esetekben alkalmazandó ellátási formákra, így nem csak a vizsgán alkalmazhatja tudását, de éles helyzetben is megállhatja a helyét.
  • Oktatóink évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az elsősegély oktatás terén, ezért pontosan tudják, hogy vizsgákon mely szituációk okozhatják a legtöbb problémát.
  • Kiemelt figyelmet szentelünk a vizsgázók által leggyakrabban elkövetett hibáknak, így Ön biztos lehet benne, hogy a tanfolyam elvégzésével a lehető legnagyobb eséllyel tehet sikeres vizsgát.

Kötelező elsősegély tanfolyamot végezni?

A tanfolyam elvégzése nem kötelező feltétele a vizsgára jelentkezésnek vagy a vizsgabizonyítvány megszerzésének, ugyanakkor a kurzuson tanultak nagyban segíthetik a sikeres vizsgázást. Négy órás tanfolyamunk minden szükséges elméleti és gyakorlati anyagot tartalmaz, így a kurzuson gyakorolt szituációk segítségével felkészülhet a vizsgafeladatok pontos elvégzésére.

Milyen alapismeretek lehetnek szükségesek az elsősegély vizsgához?

Amikor baleset történik, fontos a gyors reakcióidő, és hogy pontosan tudjuk, mit kell tenni az adott szituációban. Éppen ezért a tananyag a mentőhívástól kezdve az újraélesztésig, a gépkocsiból mentés szabályain keresztül a defibrillátor használatáig számos témára kiterjed. A vizsgázónak képesnek kell lennie megkülönböztetni és ellátni a különböző típusú vérzéseket, valamint tudnia kell, mi a teendő égési sérülések vagy csonttörések esetén.

A vizsga tananyaga mindemellett kitér az áramütés, gázmérgezés, görcsös vagy allergiás rohamok, stroke vagy éppen mellkasi fájdalom tapasztalása esetén szükséges teendőkre. Az elsősegély tanfolyam egyaránt tárgyal gyakran előforduló baleseteket, illetve különleges helyzeteket is, így megfelelő felkészüléssel a vizsgázó biztos tudással fog rendelkezni a betegelhelyezés, a fektetések és műfogások szabályairól vagy éppen a tömegbalesetek és más speciális helyzetek előfordulásakor alkalmazott különböző szabályokról is.